Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων για την λειτουργία της σχολικής μονάδας 2021-22 βάση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία της σχολικής μονάδας το σχ.έτος 2021-22 βάση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

φεκ λειτουργιας σχολείων 2021

Άρθρο 2

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

  1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουρ- γικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) εί- ναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό,καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  2. α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,   β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,     γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,Άρθρο 3

    Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για μαθητές/τριες και εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR test) για εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π.

    Α. Χρόνος διενέργειας του υποχρεωτικού αυτοδια- γνωστικού καθώς και του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστι- κής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες κάτω των 12 ετών, που δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου και τους μαθητές/ τριες 12 ετών και άνω που δεν επιδεικνύουν πιστοποι- ητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμι- ας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.                                       Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενερ- γείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.