Γιορτή Λήξης

Την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης για το σχολικό έτος 2014 – 2015. Όλοι οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολύ διασκεδαστικές δραστηριότητες και να ολοκληρώσουν την φετινή σχολική χρονιά με πολύ γέλιο και κέφι!!

Ποδηλατάδα

Την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη Ποδηλατάδα που διοργανώθηκε από το σχολείο μας. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση και σας περιμένουμε του χρόνου!!!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ποδήλατο

Την Παρασκευή 24, Απριλίου 2015 και ενόψει της Ποδηλατάδας που διοργάνωσε το σχολείο μας οι μαθητές της Τετάρτης, της Πέμπτης και της Έκτης είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα για την Ποδηλασία από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Παναγιώτη Τσούκο, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την βοήθειά του.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν τους:

Αθανάσιο Κοτσαρίνη – Κιθάρα

Ηλία Θεοδωρόπουλο – Μπουζούκι

Φραγκίσκα Δελασούδα – Στολές

Ελένη Μιχαλάκη – Κατασκευή Σκηνικού

Ποδηλατάδα

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Οικοκυκλοφορώ» της Δ΄ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολής και της παράλληλης συμμετοχής όλων των τάξεων του σχολείου μας στην Εβδομάδα εθελοντισμού «Let΄s do it Greece 2015», θα διοργανώσουμε Ποδηλατάδα στην Ερμούπολη, την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. με σταθμό εκκίνησης και τερματισμού το διδακτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείο (Ηρώων Πολυτεχνείου 52, Ερμούπολη) και ενδιάμεσο σταθμό τα Λαζαρέττα.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος (δημιουργία ποδηλατοδρόμου, μικρότερη χρήση αυτοκίνητου, προστασία της φύσης και άσκηση για όλη την οικογένεια) και εθελοντισμού, δρώντας ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης και δράσης στην τοπική κοινωνία

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Στιγμιότυπα από την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου μας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014. Επιμέλεια σκηνικού Ελένη Μιχαλάκη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

H 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και μέσα από την υλοποίηση δράσεων να αναπτυχθούν δυνατότητες για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο από όλες τις τάξεις είχαν σαν στόχο την ενημέρωση των μαθητών, την ευαισθητοποίηση τους με την παρουσίαση power point, και την ενεργή συμμετοχή τους σε αθλητική δραστηριότητα (γκόλ μπωλ) ως άτομα με προβλήματα όρασης ? τύφλωσης.
Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Read more