Ανασκοίνωση προϋποθέσεων Ολοήμερου τμήματος για το σχολ.έτος 2020-21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020-2021

Ο Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα γίνει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία :

Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος είναι 14 μαθητές.

Στο Ολοήμερο μπορούν να εγγράφονται οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας. Για τους αυτοαπασχολούμενους αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα. Επίσης εγγράφονται οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες  ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική. Ως εκ τούτου, μαθητές που θα εγγραφούν στο ολοήμερο θα παρακολουθούν υποχρεωτικά και δεν θα αποχωρούν μετά τη λήξη του πρωινού χωρίς σοβαρό λόγο και χωρίς ενημέρωση του υπεύθυνου τμήματος ή της διευθύντριας.

Τα τμήματα του Ολοήμερου Προγράμματος συγκροτούνται σύμφωνα με τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών,(15:00 ή 16:00), που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους.

Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της  2ης διδακτικής ώρας (15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Έως τις 24-06-2020 θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, στη σχολική μονάδα το Έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ» και να έχουν προσκομιστεί οι βεβαιώσεις εργασίας.

 

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, απαιτείται η γραπτή έγκριση της Διευθύντριας Π.Ε. Κυκλάδων και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΖΩΤΟΥ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ